Skal du kjøpe elbil?

Tenker du at nå har kanskje tiden kommet for at du skal vurdere en elbil? Har du kanskje bytta ut oljefyren hjemme, og tenker at tiden har kommet også for fossilbilen? Eller ser du naboen kjøre gratis gjennom bomringen, og i kollektivfeltet?  Grunnene til  å ønske seg en elbil er mange, men det kan være mange ubesvarte spørsmål.

For bare noen år siden var elbil nesten ensbetydende med et par modeller, men nå er flere biler på markedet, både personbiler, varebiler, og motorsykler. Spørsmål som «hva koster en elbiler», eller «hvor stor er en elbil» er ikke lette å svare på.

Heldigvis er det mange som kan hjelpe. Vi i ZERO har laget en guide, ikke bare til elbil, men til også andre klimabiler, og hvor du kan lade, og fylle de ulike fornybare drivstoffene. Sjekk ut nettsiden klimabiler.no!

Ingen har så mye erfaring med elbiler som Elbilforeningen! De har laget en kjøpsveiledning, som kan være til hjelp når man begynner å se seg om etter en elbil. Der kan du blant annet lære mer om hvor langt du kan regne med at elbilen kan kjøre. Hvor langt bilen kan kjøre er selvsagt avhengig av så mangt, ikke minst personen bak rattet. Men hastighet og høydeforskjell og også selvsagt av betydning for energiforbruket, akkurat som på en fossilbil, men det kan være greit å planlegge litt mer på en elbiltur. Nettjenesten Green Race kan hjelpe deg med det. Her kan du vise hvor du skal kjøre, så kan kalkulatoren estimere hvor mye batterikapasitet du har å rutte med.

ZERO er med i et europeisk prosjekt kalt E-Mobility, der vi deler erfaringer med aktører rundt omkring i Europa som jobber med elbil. Det som er spesielt med Norge nå, er at ingen andre steder har man så god infrastruktur, og ingen andre steder er det så godt lagt til rette for bruk av elbil. Her er det også mange flere som har en venn som har elbil, slik at mange fler har litt kjennskap til elbiler. Så hvis du lurer på å kjøpe elbil, er grunnene mange. Elbil passer ikke til absolutt alt, men det er stor sjanse for at det passer for deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


syv − = 3

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>