ZERO ønsker Norges første batteriferge velkommen

Selskapet Norled har vunnet anbudskonkurransen for fergesambandet E39 Lavik-Oppedal med verftet Fjellstrands batteriferge. Båten vil etter planen komme på vannet i 2015.

- Vi gratulerer Norled, Fjellstrand og Statens Vegvesen med et progressivt valg av ferge! Batterifergen kombinerer reduserte klimagassutslipp med teknologiutvikling i norsk regi. Valget av Fjellstrands batteriferge viser at Norge har mye å bidra med i utvikling av fossilfri teknologi for sjøfarten, sier Einar Håndlykken.

Olav Andreas Opdal, ZEROs ekspert på sjøfartsteknologi, skrev i 2010 en rapport om batteridrift av ferger. Rapporten har dannet grunnlag for organisasjonens arbeid frem mot dagens vedtak.

- Batteriferge ved Lavik-Oppedal viser at fossilfrie bilferger er et fullverdig alternativ til fossile ferger allerede i dag. Derfor bør vi sette inn batteriferger på flere strekninger i Norge så snart som mulig. ZERO har gjort en utredning som viser at 47 av dagens 125 fergesamband enkelt kan gå over til batteridrift, så her er det bare å komme i gang, avslutter Håndlykken.

Spørsmål eller ytterligere kommentarer kan rettes til transportpolitisk rådgiver Eivind Steen på 911 62 127 eller eivind(a)zero.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


5 × = fem

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>