Norges lengste elbil-ferie dag 4

Zero jobber etter et viktig prinsipp: «det finnes et utslippfritt alternativ for alt», og vi prøver alltid å dytte grensene for hva som kan gjøres utslippsfritt .Plast, skipsfart, oljeutvinning. Så hvis man da skal dra på ferie, finnes det et utslippsfritt alternativ? I tillegg til toget og sykkel? ja. Elbil ferie! Men er det mulig? Vi bestemte oss for å prøve det ut, og jeg og familien var de heldige.

Nå er vi kommet til feriens dag fire, og jeg vil si: det er mulig! Og som jeg alt har skrevet, det har til og med mange fordeler. Jeg tror vi har passert bomringer fire ganger bare i dag, gratis. I går var vi i solrike vakre Grimstad, og nøt godt av gratis parkering med lading i vannkanten. I dag var vi i Mandal, og parkeringen var full, men ikke elbilplassene, som i tillegg var gratis. Mandal Parkering fortjener skryt. Service innstilte og hjelpsomme sørget de for at vi fikk låne et ladekort (her på Sørlandet har de nemlig laget et system hvor man trenger spesielle ladekort for å få tilgang på lading), fikk strøm, og at laderen fungerte som den skulle. Elbil har Mandal Parkering jommen også, det kan flere parkeringsselskaper lære av.

Gjennom de skjønne gatene i Mandal

De siste to dagene har vi ikke hatt så lange distanser vi skulle kjøre, og har isteden kunnet nyte stedene vi har vært. Vi har likevel tilbakelagt ytterligere 300 uslippsfrie km. Vi prøvd hurtigladeren i Kristiansand, sett på fisken i havna i Grimstad, utrolig klart vann! Funnet blåbær på Roligheden Camping og kost oss en regnfull dag i Mandal. I morgen går turen til dyreparken.

Nora fant blåbær på Roligheden Camping i Kristiansand

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


+ 3 = ti

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>