Norges lengste elbil-ferie dag 1!

Da er første dagen av elbil ferien over. 230  utslippsfrie km tilbakelagt (med litt joks siden vi kjørte oslo-Moss i går, så bare 170 km i dag). Det har vært en spennende dag. Vi har kjent på rekkevidde angsten, lært hvor ladestasjonene finnes og satt opp nytt telt på første forsøk.

Første etappe i dag var Bastøferga, det er nok ikke mange elbiler som reiser med den til vanlig, for vi måtte fortelle at vi ikke trengte betale. Så bar det til Sandefjord. Der fant vi den ene ladeplassen de har i sentrum. Som var på en bensinstasjon og nesten helt okkupert av utleietilhengere. Men mannen inne på bensistasjonen var hjelpsom, tydligvis folk som har spurt før. Kanskje er det en del som lader der? Det er jo bare 8 ladestasjoner i hele Sandefjord kommune.

Vi tenkte først å kjøre i ett strek til Kragerø, dagens mål, men fant ut at det var lurest å stoppe og lade på veien for å være på den sikre siden. Vi benyttet derfor muligheten til å ta en tur til Skien. Men der var det jommen ikke lett å finne de ladeplassene som var merket! De lå ikke der de skulle i forhold til kartet, og vi endte opp på Herkules kjøpesenter. En av ladestasjonen fant v i ikke seinere heller, tre sjekket vi ikke om igjen, og to fant vi litt unna der de var merket på kartet. Her er det et forbedringspotensial Skien! Hva med bedre merking og kanskje skilting?

Så, etter middag var det på tide å komme seg videre, og vi tok sjansen. Inntil bilen kunne fortelle oss at vi kanskje ikke kom til å komme frem. Da fikk vi gått en tur langs Brevik sundet., og når vi kom oss på veien igjen fikk vi kjenne på rekkevidde angsten. Batteriet gikk nedover og nedover, og vi nærmet oss ikke helt fort nok. Så begynte batteriet å blinke på 13 km og vi hadde 8 igjen til vi var fremme. Heldigvis var det mye nedover, og vi kom frem med et nødskrik. 10 km igjen. Og som på alle campingplasser var det nok av strømuttak, og hjelpsomme verter. Så nå lader bilen ved Kragerøfjorden Camping. Telt er satt opp, Nora (1,5 år) har lært å si elbil og første dag av elbil ferien er over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


+ en = 6

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>