Norges langste elbil-ferie dag 5!

Ja, dagen i dag har vi tilbragt inne i dyreparken i Kristiansand, og bilen har stått utenfor på en av ladeplassene, sammen med sine elbil venner. Nora, og vi og, har frydet seg over dyrene fra Afrika. Og synes den store geita (eller gaselle som det vel egentlig heter, det er jo ikke så lett når man er så liten).

Nora sine to menneskedrevne fremkomstmidler

Vi har også vært i Kardemomme by, og prøvd å lære Nora den viktige Kardemomme loven. For det er viktig, man skal ikke plage andre. Og heller ikke med co2 utslipp, om man kan unngå det. Der det finnes en utslippsfri løsning, bør man bruke denne. Kommuner og fylker bør legge til rette for at ennå flere kan være snille og greie, gjennom å bygge ut fylle og lade muligheter. Så ennå flere kan bruke elbil, hydrogen eller biler på biodrivstoff. Vi kunne ikke tatt denne ferien med en hydrogenbil, ikke fordi det ikke finnes, eller fordi den ikke går så langt, nei rett og slett fordi det ikke er noe sted sør for Skien hvor vi kan fylle. Så inntil hydrigenstasjoenen kommer opp er det lettest med en bil på strøm.

Morgenstund på Roligheden Camping

Under ferien har jeg lagt merke til at elbil er blitt noe mer vanlig, og det er flere som lurer på ting. Er interessert, tenker kanskje å skaffe en selv. Og campingene fikser lett lading. Mange vet hvor man finer ladestasjoner om man spør. Alle parkeringsvaktene på dyreparken var godt informert. Dette er en del av den utslippsfrie fremtiden, der man kan kjøre bil uten å plage andre og for øvrig kan gjøre som man vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


to × = 4

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>